Патриотите тръгват на бой за намаляне заплатите на съветниците

Патриотите тръгват на бой за намаляне заплатите на съветниците | StandartNews.com

Сливен. Ако трябва, там ще се бием, ще се борим, но всичко трябва да стане така, да отразява ситуацията в тази бедна страна. Това обяви пред журналисти в Сливен избрания за депутат от региона представител на Патриотичния фронт Петър Петров. Не е нормално съветници на бедни общини да получават заплати от над 1000 лева, както е досега. Фронтът ще внесе законодателна инициатива за намаляване на съветническите заплати. Едно е София, където е различно, но друго е Грудово или Малко Търново, където живеят по 3500 души и пак получават над 1000 заплати, заяви Петър Петров.

Неговата формация подновява протестите си за по-ниски заплати на общинарите в Сливен. Държим възнагражденията им, които в момента са 1067 лева, да паднат на една минимална работна заплата или на заплата на обикновен служител в кметството, обявиха патриотите. Те са готови да блокират пътища и магистралата София-Бургас, ако съветниците не се вслушат. Призоваваме ги да направят една сесия и сами да си ги намалят тези неморално високи заплати, заяви вторият в листата на патриотите Доброслав Иванов. Очаква се протестите срещу заплатите на съветниците да обхванат и граждански сдружения и неправителствени организации.

Избраният за депутат Петър Петров обяви решението на парламентарната група на коалицията да не ползват лимузините от парламента. Заявяваме, че ние няма да се качим на тези коли, които струват 100-200 хиляди лева всяка. Изчислихме, че само със субсидията ни от държавата за един месец, която трябва да възлезе на около 220 000 лева, можем да си купим 6-7 други коли, които да ползваме, каза Петър Петров.

Обходил съм 33 държави, бил съм в 10 щата на Америка, но никъде по света не съм виждал такова движение на луксозни возила, каквото е у нас. По този параграф си приличаме единствено с Албания, по чиито улици също има луксозни БМВ-та и Мерцедеси лимузини, каза депутатът. Патриотите са категорични, че първото и най-важно условие за преговорите с ГЕРБ е изваждане на ДПС от икономическата и политическата власт на държавата. Ако това не бъде прието, няма да има други преговори, заяви Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай