Вторник,

Първанов обвини реформаторите в "преяждане с власт"

От: Администратор -
A
A
A

Оставките на военния министър Николай Ненчев и на външния министър Даниел Митов трябва да бъдат поискани заради вредните им изказвания, поведение и политики. Това заяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов  пред бТВ.

И двамата министри са от квотата на Реформаторския блок, който Георги Първанов обвини в „преяждане с власт".

„Реформаторският блок в моите очи е новото ДПС от гледна точка на преяждането с власт – навсякъде, където се отвори местенце, кандидатът е на реформаторите", изтъкна Първанов.

По думите му, „самото наименование" на политическата формация е само „претенцията и етикет", лишен от съдържание, какъвто бил наложен при управлението на Иван Костов (1997-2001 г.).

Той разкритикува рязко и коалиционната политика, и поведението на партньорите във властта.

Относно присъствието на АБВ в управлението, той коментира: „Имаме много скромно присъствие и нямаме претенции. Имаме претенции за политики". „Това им позволява министър-председателят и ГЕРБ, защото върху техния гръб се разхожда Реформаторския блок", допълни той.

„Когато ние инициирахме Комисията по проверките на злоупотребите в енергетика – наша предизборна идея, развихме, вкарахме я и наложихме приемането й в парламента. Какъв беше отговорът на ГЕРБ? Вместо ръководството да бъде на партията инициатор – АБВ, ръководството на комисията се подари на Валери Симеонов. Това е знак", коментира още Първанов.

„В модела, в наименованието Реформаторски блок, виждам пряка връзка с онова, което навремето Костов създаде. Същата претенция и етикет, но лишен от съдържание", каза още Георги Първанов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички