Първан Симеонов: Друг вятър започва да вее в България

Това, което прави Пеевски, е забележително

Първан Симеонов: Друг вятър започва да вее в България | StandartNews.com

Приемането на промените в Конституцията е събитието на годината във вътрешнополитически план, а войната в Украйна продължава да е събитието, което определя всичко, което се случи в България.

Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Офанзива” по Нова нюз

Според него управляващите и западните партньори не виждат алтернатива на управлението на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, докато българският народ категорично вижда, но с оглед на войната в Украйна е трудно да има друга конфигурация на управлението в България.

Друг вятър започва да вее в България, но ние му даваме прекалено малко ухо, а този вятър може да развали комфорта на това правителство, предупреди политологът.

И добави: Може да се окаже, че това правителство е на едни вълни, а голяма част от българите са на други вълни. Това правителство има един вроден възможен проблем – да надцени влиянието на този разказ – това със сигурност е правилният, западният разказ, но голяма част от българското общество се дразни от прекаляването.

Според Симеонов в София „за едната бройка щеше да има червен кмет като протест срещу преиграването”.

По думите му парадоксът на сегашния кабинет е, че „тези хора толкова се сраснаха помежду си, че започнаха да мечтаят за 4-годишен мандат”.

Той твърди, че е логично някои министри да сменят постовете си при предстоящата ротация на премиерите.

Защо им е на ДПС и на ГЕРБ да имат повече видима власт в тия трудни времена, запита Симеонов и каза, че сегашното управление е икономически трудно.

Това, което Пеевски прави, е забележително, ако той стане председател на ДПС, това ще бъде нов етап в развитието на страната. Това, което Борисов прави е забележително, защото той изчисти образа си в голяма степен. Преди 2-3 години имаше около 60-70% подкрепа за протестите срещу тези господа, а сега тези господа са ни „шефове. Ако двамата са мъдри политици, няма да държат да стърчат всеки ден, допълни Симеонов.

Политологът изтъкна, че последните избори са били едни от най-нечестните в историята на българската демокрация.

Фактът, че хората крият как са гласували, означава, че се връщаме към едни времена, когато свободата и истината бяха подложени на съмнение, допълни той и каза, че за да лъжат хората за кого са гласували в екзит пола, означава, че се страхуват да кажат за кого са гласували.

За демонтажа на Паметника на Съветската армия Симеонов каза, че не може най-високият паметник в центъра на София да е това, но там трябва да има нов обединителен символ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи