Партия МИР: Време е да се обединим около мира!

Свободата е най-чистото право, най-голямата потребност, най-висшият идеал на нашите революционери

Партия МИР: Време е да се обединим около мира! | StandartNews.com

Тази година 3 март носи още по-голям заряд, защото 144 години след Освобождението на България от турско робство на дневен ред отново е въпросът за гарантирането на мира.

Свободата на България стана възможна, защото революционната идея стана национална кауза на всеки един българин, а 3-ти март доказва, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни. Наш дълг е да изпълним завета на нашите предци и да бъдем единни като нация не само по време на националните празници, а през всичките дни от годината.

Днес повече от всякога имаме нужда да възродим духа, идеала, морала и ценностите на нашите предци, без които Освобождението на България от турско робство нямаше да бъде възможно.

Свободата е най-чистото право, най-голямата потребност, най-висшият идеал на нашите революционери. 144 г. честваме Освобождението, но помним ли с цената на какво е постигнато то?

Да отстояваш свободата често струва скъпо. Но паметта за героичната саможертва на нашите предци трябва да ни дава разум и сили да вървим напред. Миналото не е бреме или тема за поредния безсмислен спор.

Нашето минало е повод за размисъл и гордост. Извор на изстрадана вековна мъдрост.  

Длъжни сме да ценим факта, че можем да вървим свободни, с гордо изправена глава. Че имаме право на избор какви да бъдем и какви не искаме да сме.

Да се обърнем към това, което ни обединява. Да спрем да задълбочаваме това, което ни дели.

Да се обединим около МИРа!

Честит празник, свободни българи!

Дълбок поклон пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички руски, румънски, фински, украински, белоруски воини и всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата и Независимостта на Родината!

Да живее България!

Политическа партия МИР – Морал, Инициативност, Родолюбие

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай