Партия МИР прави жива верига около паметника на Съветската армия

От партия МИР се обявиха категорично срещу поругаването на паметници в България и предлагат то да бъде криминализирано

Партия МИР прави жива верига около паметника на Съветската армия | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) организира днес 5-ти май в 17 часа жива верига около паметника на Съветската армия с цел да се възпрепятства поредното поругаване на паметника.

От партия МИР се обявиха категорично срещу поругаването на паметници в България и предлагат то да бъде криминализирано.

„Паметник означава памет и всеки един от нас трябва да почита и да уважава паметта на тези, за които напомня изграденият паметник. Умишленото насаждане на омраза сред българското общество е основната причина българите да сме винаги разделени и да не можем да намерим обща кауза и допирните точки помежду ни. Крайно време е да спрем да се мразим и обиждаме за чужди грешки и каузи“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР са категорични, че изразяването на подкрепа или солидарност за дадена кауза не може да става за сметка на друга и като се погазват българските закони, етични и морални обществени норми.

„Паметникът на Съветската армия е създаден от колектив от български архитекти и творци с ръководител скулпторът Иван Фунев. Той е български паметник и е част от историята на България, независимо дали и на кой от нас му харесва или не. Абсолютно недопустимо е и престъпно да се поругава български паметник, още повече той да бъде използван за политически и пропагандни цели. Ще припомня също така, че паметника на Съветската армия е и паметник на Трети украински фронт, който е бил част от Съветската армия и неговото поругаване всъщност е поругаване на паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България, в това число и на украинските войници“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той е категоричен, че българските граждани няма да позволят повече една шепа хора да правят провокации поругавайки паметта на героите с цел чрез тези пиар акции тип акостирането с надуваема лодка в Росенец да трупат политически дивиденти, разделяйки българското общество.

От партия МИР призоват всички българи да носят и веят както днес, така и на всеки друг протест и събитие само и единствено българското знаме, както и да не се поддават на провокации и да изразяват своята позиция мирно и спазвайки всички закони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай