Партия МИР подкрепи националния протест на превозвачите и техните справедливи искания

От партия МИР настояват правителството незабавно да възобнови диалога с превозвачите и транспортните синдикати и да бъдат изпълнени техните справедливи искания

Партия МИР подкрепи националния протест на превозвачите и техните справедливи искания | StandartNews.com

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепя националния протест на превозвачите и служителите в транспорта. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите. Протестът настоява за диалог и актуализиране на държавния бюджет с цел преодоляване на последиците от пандемията и високите цени на горивата и енергоносителите. В него се включват работещите в столичния градски транспорт, метрото и Центъра за градска мобилност.

„Исканията на превозвачите и служителите в транспорта са напълно справедливи и обосновани и именно затова партия МИР ги подкрепя. Проблемите в транспорта не само не се решават, но и ежедневно се задълбочават. Липсва както единна дългосрочна национална транспортна политика, така и актуална национална транспортна схема“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР са категорични, че Николай Събев е най-некомпетентният, неподготвен и недиалогичен министър на транспорта в най-новата история на България и че решаването на проблемите в сектор транспорт ще се отпуши само след оставката на Събев като министър.

„Министърът на транспорта нанесе огромни щети както върху автомобилния, така и върху железопътния транспорт. Той умишлено раздели видовете транспорт и ги противопостави едни на други, а всички те трябва да се разглеждат като единна транспортна система. Със своите действия и бездействия Събев вреди на транспорта в България и на всички участници и служители в него и незабавно трябва да подаде оставка, защото след умишленото унищожаване на Български пощи, той ще унищожи и цялата транспортна система на страната“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР настояват правителството незабавно да възобнови диалога с превозвачите и транспортните синдикати и да бъдат изпълнени техните справедливи искания.

„Ако не бъдат решени спешно проблемите в транспорта това означава, че ще бъде нарушена веригата на доставките, което ще засегне всеки български гражданин, българската икономика и всички други сфери. България има дадености да се превърне в транспортен хъб на Европа и да предоставя достъпни и качествени транспортни услуги, но за да стане това, страната ни трябва да се управлява от компетентни хора с визия“, заяви още Симеон Славчев.

Според партия МИР през България могат да минават голяма част от транспортните потоци, което ще създаде много нови работни места и ще развие икономиката и социалната инфраструктура.

„Трите стълба на икономиката са транспорт, инфраструктура/логистика и дигитализацията. Ако успеем да обединим дигитализацията с логистичните даденостите, които имаме, то България ще се превърне в естествен транспортен терминал на Европа“, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

За сравнение от партия МИР посочиха, че в момента България използва не повече от 20% от потенциала си. Според експертите на МИР само чрез смяна на моделите на веригите на доставки България ще може да използва минимум 50% от капацитета си, което сериозно ще раздвижи българската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай