Партия МИР: Министърът на транспорта незабавно да подаде оставка

Това настояват от партия МИР по повод публични заплахи на транспортния министър към хора, работещи в БДЖ

Партия МИР: Министърът на транспорта незабавно да подаде оставка | StandartNews.com

Министърът на транспорта Николай Събев незабавно да подаде оставка. Това настояват от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) по повод публични заплахи на транспортния министър към хора, работещи в БДЖ.

„Транспортният министър не само че не се справя със своята работа, но и вместо да решава проблемите в сферата на транспорта, той ги задълбочава. Николай Събев се държи не като министър на транспорта, а като шеф и собственик на частната си фирма. Нещо повече – днес той си позволи в социалните мрежи да заплашва хора, които работят в системата на БДЖ, които изразиха несъгласие с неговите действия. Този факт сам по себе си е скандален и затова партия МИР настоява Николай Събев незабавно да подаде оставка“, това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР информират, че министърът на транспорта е отправил публични заплахи във Фейсбук групата „В защита на професионалистите от НКЖИ и БДЖ“, където под пост, в който се казва, че лицето на новата власт в транспорта започва да се разкрива и то не изглежда по-добре от това на старата, Събев е отправил заплахи към автора на публикацията.

„Лицето на новата власт не само в транспорта, но и във всяка друга сфера, започва да се разкрива и то не изглежда по-добре от това на старата, напротив. Да вдигаш цените на товарните превози в момент на криза за нас означава антипазарен подход, който ще доведе до загуба на пазарен дял на БДЖ и на железопътния транспорт като цяло. Това ли иска министърът на транспорта – да унищожи железопътния транспорт в България. Вместо да взема добър пример и да прилага добри практики от Германия и Австрия, които компенсираха железницата, за да може да се прехвърлят товари от автомобилния на железопътния транспорт, министър Събев работи в обратна посока. Това е напълно недопустимо и той веднага трябва да напусне министерството на транспорта“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР настояват да се предприеме цялостна стратегия и оздравителен план на железопътния транспорт в България.

„Вече за всички в железопътния транспорт е ясно, че ако Събев остане министър на транспорта той ще погребе напълно и завинаги българската железница. Всичко това работи срещу обществения и националния интерес на България и обслужва определени форми и монополисти, които паразитират на гърба на транспортната система на страната. На всичко това трябва да бъде сложен край и призовавам всички професионални, браншови, синдикални, граждански и неправителствени организации да се противопоставят на унищожаването на железопътния транспорт в България“, беше категоричен Симеон Славчев.

Той подчерта, че ако министърът на транспорта не подаде оставка веднага, партия МИР заедно граждански и неправителствени организации ще организират масов протест пред Министерството на транспорта. Славчев призова да се спре подмяната в България, която е била добре пакетирана като промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай