Парламентът решава за анкетна комисия за АЕЦ-2

Парламентът решава за анкетна комисия за АЕЦ-2 | StandartNews.com

София. Народното ни представителство се захвана да обсъжда дали да създаде Временна парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на март 2012 г.

Вносители са Красимир Велчев и група народни представители.

Проектът "Белене" не е проверяван никога досега, каза Мартин Димитров. Според него, ако проектът „Белене” се беше случил в Германия, ако бяха правени разходи за стотици милиони лева без документ, щеше да има много подадени оставки. Димитров твърди, че проектът „Белене” се е развивал в нарушение на Закона за обществените поръчки. Така ли показваме пред целия Европейски съюз, че се борим с непрозрачността и корупцията, попита риторично той. Години наред си затваряме очите, а 1,5 млрд. лв. хвърлени на вятъра без договор, допълни депутатът.
 
Димитров каза още, че ГЕРБ нямат категорична позиция по проекта „Белене”. Тази временна комисия трябва да извади наяве цялата истина и да я покаже на българското общество. Не може да прахосваш парите на данъкоплатците по този начин, заключи Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай