Папазов: Има сериозни нарушения в изпитите за шофьори

Папазов: Има сериозни нарушения в изпитите за шофьори | StandartNews.com

София. „Сериозни нарушения има при проверката на изпитите за шофьорски книжки. Главно са попълвани предварително листовки, раздавани са по специален начин. Предполагам, че следващата седмица новият шеф на ИА „Автомобилна администрация" ще ви даде подробна информация на пресконференция. Доста хора са взимали практически книжки без да имат напълно знанията за шофьор, може би са попълвали предварително всички листовки и може би са си вземали по-леко изпита, предполагам не безплатно, срещу някаква услуга на съответния изпитващ. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов за БНР.

По думите му от Министерство на транспорта сериозно са се амицирали да прекратят "корупцията там, където тя се шири най-силно – при книжките, при СЕМТ разрешителните и при проверките на пътя".

„Предполагам, че абсолютно всички хора, които работят в момента в Областните управления ще бъдат сменени. Освен това ще бъдат закрити регионалните звена, за да се види, че веднъж завинаги трябва да се спре с тези действия", заключи министър Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай