Овчаров критикува всичко живо начело на БСП

Румен Овчаров критикува не само опозицията, но и лидера на БСП Корнелия Нинова

Овчаров критикува всичко живо начело на БСП | StandartNews.com

За мен БСП няма бъдеще начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов, категоричен бе Румен Овчаров в интервю за бТВ. Според него те са миналото на партията. Овчаров изтъкна, че Нинова е променила партията. Връщането на тези хора ни вкарва в блато, каза червеният активист.

Притеснява ме истерията, която се разгръща десетина дни след конгреса в БСП. Овчаров припомни ситуацията от 1996 г., когато една група в БСП е решила на всяка цена да свали лидера на партията. Това е довело до оставката на Жан Виденов, но е хвърлило държавата и партията в хаос.

Сенека е казал - ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че никога не си го искал, цитира древния мъдрец Овчаров.

Това съм го виждал през 1996 г. Но не сме на власт, няма опасност да хвърлим държавата в хаос. Но има опасност да хвърлим партията в юридически блокаж, предупреди Румен Овчаров. Няма разум, има само омраза. Но при нас омразата стигна до ненавист, каза още той.

Румен Овчаров критикува не само опозицията, но и лидера на БСП Корнелия Нинова. Според него тя е сгрешила с подаването на оставката си, а политиката й - напред, кръгом и пак напред, е погрешна. Овчаров критикува и президента на ПЕС Сергей Станишев.

А по повод думите на Гергов - кой е Петър Витанов, че да бъде начело на групата на българските социалисти в ЕП, Овчаров каза, че през 2001 г. Станишев е бил като Витанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай