Новият кмет на Пазарджик отвори шампанското при 27,37% преброени гласове

Все още няма официални резултати

Новият кмет на Пазарджик отвори шампанското при 27,37% преброени гласове | StandartNews.com

Петър Куленски спечели изборите за Пазарджик на втори тур, съобщиха от неговия предизборен щаб. По неофициална информация той води с 2000 гласа пред Тодор Попов. Към момента няма официална информация от Общинска избирателна комисия.

Петър Куленски е на 37 г., от гр. Пазарджик. Учил е в Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ в града, а след това завършва специалност Право в СУ „Свети Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по „Публични финанси“. От повече от 12 години практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Обича волейбола, запален любител-риболовец. Играе за волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Семеен, с едно дете.

Народен представител в 47-то НС, 48-то и 49-то НС, избран от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай