Нинова: Победа означава промяна

Пълзящата диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт е факт, каза лдерът на БСП

Нинова: Победа означава промяна | StandartNews.com

Датата 26 май е важна, за да свалим това правителство. Нашата победа на европейските избори означава началото на промяната в България. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Южния парк в столицата, където партията избра да представи своите кандидати от листата си за европейските избори.

"ГЕРБ ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешко достойнство. Искаме свобода, основна европейска ценност, но свободни хора ли сме днес", каза тя.

"Пълзящата диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт е факт. Защото един човек управлява народа и неговите пари", заяви Нинова.

"Но скъпи българи, не просто, за да свалим това правителство, за да го заменим с друго и да продължим по същия начин. Не просто една партия да падне от власт, а друга да спечели. Можем да поставим началото на промяната на модела, който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно. Единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим", заяви Нинова призова българите да излязат и да гласуват на 26 май.

"Вече 12-а година вървим към Европа с копнеж, че България ще се доближи до тази Европа - на социалната защита, достойнство и свобода, за която всеки от вас е мечтал. Но днес бизнесът бяга от България, а парламентът работи за избрани клиенти - 72 процента от приетите закони са лобистки, според Българската стопанска камара. Тотален е сривът на преките чуждите инвеститори - спадът е 11 пъти спрямо 2008 г., а здравеопазването се превръща в жест на милостиня, в зов за помощ", заяви водачът на листата на партията Елена Йончева.

"Днес страната ни се управлява от една банда, хора от престъпния свят. Те са завладели България. Те не могат да ни водят към Европа. Те не могат да защитават българския интерес", заяви още Елена Йончева.

Елена Йончева бе категорична, че левицата ще победи на тези избори.

"Европа се нуждае от голяма промяна", обяви председателят на ПЕС Сергей Станишев и обяви, че десните партии смазват европейската идея.

"Десните правят коалиции, за да продължат разрушаването на европейския социален модел и трябва да се даде отпор. Кой, ако не социалистите, ще го направят. Това е нашата мисия - и в България, и в Европа", каза още Станишев.

   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай