Николова готова за среща с майките на деца с увреждания

Разбирам майките дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Аз също съм майка и това е важно да се отбележи, каза вицепремиерът

Николова готова за среща с майките на деца с увреждания | StandartNews.com

Ако майките на деца с увреждания изявят желание за среща, аз съм готова да проведем такава. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Марияна Николова, цитирана от Агенция Фокус.

„Моята кандидатура е излъчена от коалиция „Обединени патриоти“, но ще търся диалог с всеки народен представител. За момента не усещаме нежелание от тяхна страна за това“, обясни Николова.

Попитана каква е оценката й на протеста на майките на деца с увреждания, тя отговори: „Разбирам майките дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Аз също съм майка и това е важно да се отбележи. И един от моите приоритети ще бъде българското дете“.

Николова посочи, че ако някоя от майките иска диалог с нея, тя е готова на такъв. „Като член на кабинета при заявено искане за среща от страна на конкретна група, винаги съм готова за такава. С моето поведение и с моите действия към момента не съм направила нещо, с което да формулирам конкретно отношение към майки или към друг“, коментира тя.

На въпрос дали застава зад позицията на Валери Симеонов, че всичко е едва ли не изкривено от медиите и това, което той е казал, не е съвсем така, Николова отговори, че е гледала изявлението. „Но първоначално в медиите не беше дадено цялото изявление. След като вече се даде цялото, тогава се разбра неговият пълен смисъл. Това мога кажа.“

Попитана колко време й е трябвало да размисли дали да приеме поста на вицепремиер, Николова отговори: "Всичко стана много бързо". Тя посочи, че за нея тази длъжност е отговорност и чест. „Нека да видим какъв ще е възложеният ресор на отговорност от страна на министър-председателя и съответно мога да кажа какви конкретни действия и мерки ще предприема“, обясни тя. Николова посочи, че е готова да взаимодейства с всеки един народен представител. „А Валери Симеонов е народен представител“, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай