Николай Бареков разширява коалицията

Николай Бареков разширява коалицията | StandartNews.com

София. "Има още доста формации, които искат да се присъединят към "България без цензура". Една от формациите е Съюзът на свободните демократи". Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред "Дарик". Той изтъкна, че Коалицията между „България без цензура", ВМРО и земеделците, ще се разширява.

Движение „Гергьовден" ще се присъедини към коалицията, категоричен бе Бареков.

„В коалиционния съвет „България без цензура" тежи колкото и ВМРО, и земеделците. На този етап „Гергьовден" подписват с нас, за да представяме техните интереси като наши в коалицията и до европейските избори поемаме ангажимента да подпишем коалиционно споразумение и с тях, то да стане четворно. Надяваме се то да е и по-голямо, има доста център-дясно партии, които проявяват желание и разговаряме с тях. Аз се надявам ние като центристки субект да запълним една голяма празнина в политическото пространство", коментира още той.

Лидерът на "България без цензура" ще кандидатства за Европарламента. „Ние трябва да позиционираме нашия съюз в голямото европейско семейство. И може да се окаже, че нашите евродепутати, колкото и да са те, могат да натежат решително в избора на следващата Европейска комисия. Затова ние вече стартирахме разговори с няколко европейски партии. Ние казахме, че ако бъдем желана от народа политическа сила, тоест имаме евродепутати, имаме моралното право да го направим – на 25-ти вечерта още ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Ако се стигне до този вариант, аз нямам какво да правя в Европейския парламент, връщам се тук", каза още Николай Бареков.

Днес "България без цензура" и "Движение Гергъовден" подписват официално споразумение за политически съюз, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай