НДСВ нападна Кунева

Хората на Христина Христова се озъртат за партньори вдясно

НДСВ нападна Кунева | StandartNews.com

Стара Загора. "На България й е нужен силен дясноцентристки проект като алтернатива на сегашното управление и НДСВ вече са оглежда за такива партньори". Това обяви лидерът на партията Христина Христова днес в Стара Загора. Бившите царисти са насочили поглед към ЗНС, СДС, ДСБ, Гергьовден, Новото време, както и с новите формации на отцепилия се от ДПС Касим Дал и бившият военен министър Николай Цонев.

„Ние сме абсолютни конкуренти с партията на Меглена Кунева - България на гражданите, борим се за един и същ електорат”, каза още Христова. Тя предрече, че нямало да й е лесно на бившата и съпартийка, която събрала ренегати от други дясноцентристки партии. „Не може да си бил министър, еврокомисар, евродепутат от една партия, която да ти направи и президентската кампания и да основеш друга партия”, упрекнаха за пореден път Кунева в липса на морал от НДСВ.

Христова обяви още, че подписката им „Детски надбавки за всяко дете” вече се подкрепили над 30 хил. души от цялата страна. „Детските надбавки не са социална помощ, за да зависят от доходите, те са стимул и насърчение за младите семейства в продължаващата с пълна сила демографска криза", добави лидерът на НДСВ. По предварителни данни и тази година щели да се родят с над 800 деца по-малко от миналата. С това България щяла да се върне на нивото на 2002 г., когато са се родили 66 499 бебета. От НДСВ настояват за добавка за всяко дете до третото включително и щели да внесат подписката в парламента преди второто четена на бюджета за идната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай