Наши кметове заминават за Осло

Делегацията на НСОРБ ще проучва опита на Норвежката асоциация на местните власти

Наши кметове заминават за Осло | StandartNews.com

Осло. Членове на УС на НСОРБ заминават във вторник за Норвегия, където ще обменят опит с колегите си кметове от северноевропейската държава. Това съобщиха от канцеларията на кмета на Разград Денчо Бояджиев, който е един от членовете на българската делегация.

Посещението в Осло, което ще се сътои в дните между 17 и 21 семтември е в рамките на проект "Укрепване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия", който се финансира по линия на Норвежкия финансов механизъм за периода 2009-2014 година. Целта на визитата е да укрепи капацитета на местните управи в България за диалога им с централната власт чрез обмен на опит и практики, използвани от Норвежката асоциация на местните власти.

Програмата предвижда българските градоначалници да бъдат запознати със Северния модел за социален диалог между местната власт, профсъюзите и правителството. Ще им бъдат представени практиките за консултации между Норвежката асоциация на местните власти и държавата. В рамките на визитата нашата делегация ще посети министерствата на местното самоуправление и регионалното развитие. Предвидена е и дискусия в парламента в Осло,където българските кметове ще се срещнат и разговарят с членове на постоянната комисия по местно самоуправление и публична администрация, която работи в законодателния орган на Норвегия..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай