Сряда,

Народното събрание гласува оставката на зам.-председателя на КФН

От: Failed to load user -
A
A
A

В сряда парламентът ще гласува оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Николай Попов, която той е подал във вторник.

Той беше избран на поста 22 май 2012 г. и мандатът му трябваше да продължи до 15 юли 2015 г., пише на сайта на комисията. Попов отговаряше за надзора на инвестиционната дейност.

Народното събрание също така ще гласува прекратяването на мандата на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който стана зам.-министър на вътрешните работи. Ще бъде избран и нов председател на временната комисия за изработване на правилника на парламента, която се оглавяваше от Ципов.

Очаква се клетва ще положат и нови народни представители на мястото на избраните за министри в правителството - деветима от ГЕРБ, четирима от Реформаторския блок и един от АБВ.

В Народното събрание ще бъдат внесени проекти за промени в законите за МВР и ДАНС, обяви въс вторник председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Промените предвиждат връщането на ГДБОП в МВР, сливането на сегашните криминална и охранителна полиция в обща структура Главна дирекция „Национална полиция".

Предвижда се назначаването на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС да става с указ на президента по предложение на Министерския съвет. В момента председателят на ДАНС се избира от парламента, а главният секретар на МВР се назначава с решение на правителството.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички