Напрежение. ПП и ГЕРБ се сдърпаха заради Гешев

Политически сблъсък в ефир

Напрежение. ПП и ГЕРБ се сдърпаха заради Гешев | StandartNews.com

Политически сблъсък в ефир. Седмица преди изборите в дебат един срещу друг се изправят ключови фигури от листите в София - Калина Константинова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Тома Биков от ГЕРБ-СДС. По Би Ти Ви те обсъдиха темата за контрола над главния прокурор.

„Ние подкрепихме законопроектът на първо четене в 48-ото Народно събрание. Имаше много тежко становище на Върховния касационен съд, които имаха много забележки. Ние имаме ясен ангажимент. Проблемът е, че две години вие не може да го напишете. Защо очаквате от вашия най-голям опонент да подкрепя вашите закони“, обърна се Биков към Константинова.

„Къде е входираният от вас законопроект. Имате нулева воля, защото вие е страх, че в момента, в който има контрол над главния прокурор, вие ще бъдете уличени и ще бъдете осъдени в България“, отговори Константинова.

„Партньорство с ГЕРБ може да е на масата, ако ГЕРБ отговори на няколко ключови въпроси – каква е реакцията им, след като финансовият им министър в два кабинета бе уличен в корупция и бе сложен в списъка „Магнитски“, когато поемат отговорност за липсващата една третинка от магистралите, когато отговорят ще подкрепят ли законопроекта за контрол над главния прокурор“, добави тя.

„Моето мнение е, че кой е извършил престъпление и кой не – решава съдебната система. През последните две години според доклада на Държавния департамент нивата на корупция са високи. Г-жа Константинова трябва да каже защо са високи нивата на корупция по време на тяхното управление. Заради такъв тип говорене пикът на това вербално политическо насилие се изрази във физическо с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Не сме на кръстопът да се върнем назад или да тръгнем напред. Няма как да се върнем назад, ще идем напред. Въпросът е какво ни чака?“, коментира Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай