Четвъртък,

На кого ще разчита туризмът ни това лято?

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
102
На кого ще разчита туризмът ни това лято?
A
A
A

Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме по отношение на туризма. Безплатните чадъри и шезлонги са едни от мерките, които се предприемат за спасяването на летния сезон, заяви пред бТВ туристическият министър Николина Ангелкова.

Тя е предложила още на Министерския съвет при това положение да бъдат намалени концесионните възнаграждения.

Нито концесионерите, нито наемателите, нито туроператорите, ресторантьори и хотелиерите не очакват печалба това лято, изтъкна туристическият министър.

На 1 юни плажовете на морето ще бъдат готови за началото на летния туристически сезон. Ангелкова посочи, че в указанията за едно плажно място пространството трябва да бъде 8 квадрата. За един чадър с два шезлонга нормалното разстояние е 16 квадрата, но Ангелкова е поискала разстоянието да бъде 20 квадрата за сигурност.

По думите й много трудно и много предизвикателно ще бъде лятото, защото е с много неизвестни. Ангелкова се надява летният туристически сезон да стартира от 1 юли, когато евентуално да можем да посрещнем и чужденци от държавите, които са нискорискови от гледна точка на заразата с коронавирус.

За хотелите са изготвени указания и препоръки, като са съгласувани с Министерство на здравеопазването. Ангелкова очаква другата седмица официално да бъдат обявени всички указания, които да спазват всички.

Разстоянието между масите в ресторантите ще бъде 1,5 метра.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички