Четвъртък,

МС отмени закона за публично-частното партньорство

От: Администратор -
3000
МС отмени закона за публично-частното партньорство
A
A
A

София. Министерски съвет отмени закона за публично-частното партньорство. Това стана ясно след заседанието в сряда от думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

 

Сред мотивите за този акт е и фактът, че повече от година и половина, откакто е приет, законът не е приложен. Терзиева отбеляза, че на оперативно заседание на кабинета са разглеждани административните режими, които могат да бъдат премахнати, за да се облекчи работата на бизнеса.

 

„Законът за публично-частното партньорство е напълно ненужен и рестриктивен, защото обектите, към които се отнася, са много малки - паркинги, гаражи, зелени площи, паркове," каза министърът. За големите обекти се прилага законът за концесиите, уточни тя. За други големи обекти има специални закони.

 

Законът за публично-частното партньорство е разписан така, че вместо да облекчава инвеститорите, допълнително ги затруднява, препраща ги към много голяма и тромава процедура. Съществуващите останали закони регламентират реда, по който могат да се създават такива публично-частни формирования, смята Терзиева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички