Митов каза може ли да се избере шеф на парламента

Дискусиите са за пленарната зала, каза депутатът от ГЕРБ

Митов каза може ли да се избере шеф на парламента | StandartNews.com

В парламента гледаме детска градина. А разговорът е сериозен и трябва да е зрял. Това каза Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия относно безпрецедентната ситуация и невъзможността да се избере председател на Народното събрание.

Попитан ще отидат ли на срещата, която и днес отново ще организират от ПП, той отговори, че дискусиите са за пленарната зала. "Тегленето на чоп за председател на НС няма да даде сериозен старт на работата на парламента", коментира Митов.

"Друго, което ме изумява и ядосва, е измислената фраза "безпринципна диалогичност". Това е безсмислено. Не знам който го е измислил, какво изобщо му е било в главата. Диалогичността не може да е безсмислена. Резултатите могат да бъдат безпринципни", посочи той.

По думите му се търси избираем човек за председател на парламента, но  не каза кое би било името, което може да ги обедини. Митов коментира и критерийте, които предлагат от ПП. "Не виждам смисъл в тях. Да бил с високо обществено доверие. Ние всички сме избрани от хората и явно се ползваме с обществено доверие. Да не е конфликтна личност. Как ще се измери? То всички сме конфликтни, защото политиката е терен на сблъсък на идеи", коментира Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай