Митов избухна. Скочи срещу назначение в спорта

Ще има ли борд по назначенията

Митов избухна. Скочи срещу назначение в спорта | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов избухна срещу назначение в спорта.

„Министърът назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, защото й бил обещал. Това му е мотивът. Призовавам Денков да си влезе във функциите. Те започват да си правят каквото си искат”, каза Митов в интервю за Нова тв.

„Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна, че и за тях няма да е полезно да преядат с власт, защото бързо ще започнат да правят грешки и това ще си проличи. Ние виждаме единствено само желание за завладяване на все  повече позиции и власт, без компетентност. Предлагат ни за областен управител на Варна дама, която няма никакви квалификации за това”, продължи Митов.

Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена до момента, не е изцяло работеща, а от ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение с ясно разписани механизми, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Още в началото казахме на колегите от ПП и ДБ, че това, което предлагат няма да сработи. Не напразно в демокрациите са измислени коалиционните формули. Коалициите не се създават, защото някакви хора много си допадат. А защото когато се конструира парламентарно мнозинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има мотив да брани мнозинството и да следва ясно разписани приоритети в това коалиционно споразумение”, каза Даниел Митов.

Той отхвърли обвиненията, че ГЕРБ са поели ангажимент за създаването на борд по назначенията, а всъщност такъв няма.

„Ние настояваме за подобен тип механизъм, за коалиционно споразумение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че ако няма такива механизми, няма как да има работещо мнозинство”, каза Митов. 

За седемте точки на ПП, Митов каза, че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

„Подобен тип точки се пишат съвместно, в коалиционен разговор. 1-2 седмици, месец – колкото е необходимо – толкова. Въпросът е да съдържа необходимите елементи, така че в крайна сметка да функционира правилно. Да има механизъм, през който се правят назначенията”, каза Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай