Министър с голяма изненада за Пловдивския панаир. Промяната

Богдан Богданов каза какво получават хората от наводнените райони

Министър с голяма изненада за Пловдивския панаир. Промяната | StandartNews.com

"Критични количества валежи за кратък период от време. Държавата е мобилизирала всички ресурси. Ключово е да се помогне на всички, които имат нужда. Да се осигури достъп с временна инфраструктура, където тя е разрушена", каза по Би Ти Ви министърът на икономиката Богдан Богданов. Той се включи от Пловдив.

Според него потопът по Южното Черноморие е природно бедствие и ситуация, в която не трябва да се търси кой и как е виновен, а да се отдели достатъчно време и енергия, за да се помогне на хората.

Междувременно правителството отделя финанси за пострадалите. Те ще получат еднократна помощ от 1500 лв., както и допълнителна помощ от 2500 лв.

В последните години управлението на "Международен панаир"–Пловдив е неефективно, виждаме все по–малко посетители. Трябва да помислим как той да постига успехите от миналотo, заяви министърът на икономиката Богдан Богданов, който е в Пловдив за участие в общинската сесия на тема панаир.

Той допълни, че имат конкретни предложения за развитието на международния изложбен център, които ще представи на общинските съветници. Едно от тях е държавата да има контрол върху панаира, тъй като той е врата към индустрията. Другата важна тема е бъдещето на международния изложбен център, чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов, а държава има 49 процента.

"Панаирът трябва да се отвори към международни партньорства и това е наш приоритет", каза Богданов. Според него трябва да се привличат бизнеси и предприемачи на изложенията, които да са насочени към конкретни индустрии. "Всичко това ще представя на съветниците в Пловдив, а след това и на тези във Варна", допълни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай