Министър каза защо няма нужда от таван на цената на газа

Ще успеем да задържим цената на микса на газа в рамките, които бизнесът ни постави

Министър каза защо няма нужда от таван на цената на газа | StandartNews.com

"Ще успеем да задържим цената на микса на газа в рамките, които бизнесът ни постави. Количествата са осигурени. Интерконекторът с Гърция идва в правилния момент. Някои от предприятията ще минат на други алтернативни горива, защото ще им бъде по-изгодно. Газ ще има и той ще е на добра цена, така че бизнесът да е конкурентен и да оцелее", заяви в интервю за БНТ служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Според него няма да има нужда от таван на цената на газа.

По думите на Стоянов се очаква сериозно развитие на инвестициите, интересът е огромен поради пандемията и войната в Украйна, както и цялостното притеснение в Европа по енергийните теми.

България стои стабилно, поясни Никола Стоянов и допълни, че се очаква потвърждение до края на следващия месец за нови инвестиции за близо 100 милиона евро.

Според министъра до два-три месеца трябва да има две сериозни инвестиции в България едната, от които ще бъде в автомобилния сектор.

"Всяка държава има проблеми с корупцията, не само България. Проблемът не може да се реши от днес за утре. Целта ни е да инвестираме повече в подготовка на индустриалните ни зони с парите от Плана за възстановяване. България е показала с годините, че предлагаме страхотни условия и кадри, за което искам да поздравя висшите учебни заведения за подготовката, която дават", каза още Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай