Министър Христосков ще ръководи НССЕИВ

Министър Христосков ще ръководи НССЕИВ | StandartNews.com

София. Правителството определи вицепремиера и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет (НССЕИВ), информират от пресцентъра на МС.

НССЕИВ е координиращ и консултативен орган, който подпомага правителството в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на човека.

По предложение на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски бяха определени и двама заместник-председатели на НСИ, които ще заемат вакантните към момента длъжности. В ръководството на института влизат Диана Янчева, чийто мандат на този пост е изтекъл, както и директорът на дирекция „Статистика на доходите, разходите на домакинствата и качеството на живот" Богдан Богданов. И двамата работят в системата на института от години и са се доказали като изявени специалисти в своята област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай