Менда Стоянова: Някои партии се опитаха да изведат дивиденти от дълга

Менда Стоянова: Някои партии се опитаха да изведат дивиденти от дълга | StandartNews.com

От тази рутинна операция по сключване на договор с четири банки за организиране на дълг, а не за поемане на нов дълг, някои политически партии се опитаха да изведат дивиденти. Това заяви председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова пред БНР.

На първо място визирам БСП в лицето на г-н Гечев, който разду една безумна истерия, продължи тя. По-малките коалиционни партньори решиха да се подадат и те да извлекат някоя червена точка, каза  още тя.

Всеки път нашите коалиционни партньори ще се опитват по този начин да изкарат виновен ГЕРБ или съответния министър, когато се опитват да извадят политически дивиденти от един или друг случай. Аз мисля, че всички са навреме осведомени, защото това, което влиза като документ в НС е минало през МС. Реформаторският блок имат най-малко четирима министри, да не говорим за вицепремиер, АБВ също имат министър и вицепремиер и мисля, че е оправдание, че не са били запознати. Още повече, че процедурата е в НС да се разгледа от бюджетна комисия. Аз няколко пъти обяснявам, че в първия момент, в който ние внесохме този документ в бюджетна комисия поканихме министър Горанов и неговите специалисти, там нямаше представител на АБВ, нямаше представители на Патриотичния фронт, т.е. те умишлено не искаха да разберат за какво става дума, добави Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай