Манолова: Няма да предлагаме премиер и министри

Служебният кабинет се ползва с изключително високо доверие, каза съпредседателката на ИБГНИ

Манолова: Няма да предлагаме премиер и министри | StandartNews.com

Имаме ясна позиция, че предложения нито за министри, нито за премиер ще правим. Така беше и при разговорите за първия мандат. Ние постове и позиции не искаме. Това е ангажимент на партията, на която е даден мандатът. Със сигурност е добре да ги консултира.

Това каза пред БНТ съпредседателката на ИБГНИ Мая Манолова за призива на лидера на БСП Корнелия Нинова от партията да дадат и свои предложения за премиер и министри, които да влязат в кабинет с третия мандат.

Ще положим всички усилия между партиите на протеста да има разбирателство, така че да се сформира правителство, коментира тя.

ИБГНИ вече казахме, че служебният кабинет се ползва с изключително високо доверие и министрите му заслужават да са в редовно правителство. Хората ги одобряват, те са на страната на народа, разкриха множество злоупотреби, предприеха множество реформи така че наистина вдигнаха много високо летвата и за всеки следващ ще е трудно да бъде на тяхното ниво, категорична бе Манолова.

На въпрос кой ще е виновен, ако се стигне до нови избори, тя каза: Избирателите ще преценят, народът е мъдър. Той ще направи своя избор. Според мен партиите ще понесат своите щети заради партиен егоизъм или партийно его. В крайна сметка хората решават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай