Манолова: Не стреляме по ИТН

Добросъвестно участваме и помагаме с всички усилия да има кабинет, заяви лидерът на Изправи се, БГ! Ние идваме

Манолова: Не стреляме по ИТН | StandartNews.com

Добросъвестно участваме и помагаме с всички усилия да има кабинет. Очакваме това да се случи, затова не "стреляме" нито по "Има такъв народ", нито по "Демократична България". Искаме да сме заедно, почтени и отговорни към това, което хората очакват от нас.

Това заяви Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в кулоарите на парламента.

Формациите на промяната, на протеста, бяха създадени на площада, през очите на всички. И хората очакват те да са в ядрото на бъдещото управление. Този алианс на промяната - това е легитимния формат, който хората очакват като политики и правителство, а не като парламентарни изпълнения, коментира Манолова.

Извървели сме стъпките, политическите разговори, на които сме.заявили всичко това. Участвали сме отговорно в експертните разговори и сега очакваме състава на правителството, допълни тя.

Не желаем министри, не предлагаме имена, не желаем позиции, за пореден път повтори лидерката на ИБГНИ. Тя допълни, че политиките са важни, но и хората, които ще ги изпълняват.

Имаме очаквания високият стандарт, зададен от служебното правителство, да бъде продължен, каза още Манолова. А не да се предложел кабинет, в който се вижда влияние на ГЕРБ и ДПС. 

Манолова отново настоя за споразумение за политиките и за ясен ангажимент, че това няма да е правителство на олигархията.

Отговорнастта за съставяне на кабинет е на първата политическа сила. Те ще правят управление на малцинството. Нашите 13 гласа в нито една конфигурация не са решаващи, категорична бе Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай