Манфред Вебер попари кабинета и даде ценен съвет на Борисов

Даде три послания за войната от София

Манфред Вебер попари кабинета и даде ценен съвет на Борисов | StandartNews.com

Председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер отправи сериозна критика към кабинета по отношение на еврофондовете. Направи го в изказване на Националното събрание на ГЕРБ, на което бе преизбран Бойко Борисов за лидер на опозиционната партия.

Фактът, че сегашното правителство на България не успява да се възползва от 6,6 милиарда евро от еврофондовете, това е недопостимо, то е в ущърб на всички граждани на страната, заяви Вебер.

В същото даде пълна подкрепа на ГЕРБ като заяви, че най-голямяата сила са членовете му.

„Бъдете градивна опозиция, чакаме да работим в Европа заедно, вие сте ценен наш партньор“, заяви лидерът на ЕНП.

Той благодари за всеотдайната работа на еврокомисар Мария Габриел.

„Тя задава насоката по отношение на дигитализация, на иновации, силният глас, който задава бъдещето на Европа“, заяви Вебер.

Коментира войната в Украйна и виновниците за нея като категорично заяви, че „ лъжа е, че украйнските граждани са виновни“.

Вебер каза, че западните общества „подкрепяме борбата на украинското правителтво, заставаме на страната на украинските граждани, които защитават своята свобода. Трябва да защитим свободата, в която живеем“, каза още Вебер.

Той отправи и няколко послания от София.

Първото е да подадем ръка, да дадем подслон на всички, които са прокудени от страната си – вече това са повече от 2 милиона украинци.

Второто е да бъдем единни срещу режима на Владимир Путин, да наложим единни санкциите.

„Трябва да се погрижем и за своята отбрана. Да бъдем независими, за можем да защитаваме свобода си, за да бъде Европа по-силна“, заяви Вебер.

Той заяви, че Европа не трябва повече да бъде на две скорости, здравеопазването да е на едно ниво във всички държави. Образованието в България също „трябва да продължи да се усъвършенства, за да е на нивото на всички европейски университети“.

Накрая Вечер даде и съвет към борисов – да си носи очила. Репликата му бе по повод недоволството на лидера на ГЕРБ, че са му написали предложенията за членове на Контролната комисия с най-ситния фрифт. Опитват се да ме провалят, пошегува се Борисов.

Аз съм малко по-млад от теб, но вече си нося очила, отговори Вебер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай