Лукарски за новия заем: Аз съм „за"

Лукарски за новия заем: Аз съм „за" | StandartNews.com

Аз съм „за". Смятам, че министър Горанов е един изключителен професионалист и правилно е преценим ситуацията. Така коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски пред Нова телевизия новия заем от 8 млрд. евро. 

Сега въпросът е трябва ли да е точно в такъв размер и трябва ли е да е 3 г. период. Подлежи на обсъждане, но за това ще има обсъждане в НС, поясни той.

На въпрос, какви процеси управлява министърът на икономиката в държава, която се храни на 85% от европейски финанси, а останалите от заеми, той заяви, че министерството се грижи за това да осигури климат и правна рамка за съществуването на бизнеса в България.

Относно това каква икономика има в България, Лукарски посочи, че едно от нещата, което е задача на министерството, е да насърчава инвестиционния процес. „Има заявени доста сериозни намерения за тези 100 дни, доста чуждестранни инвеститори се завърнаха. Стабилността е едно от основните неща, което е задача на една икономика. Политическата стабилност е това, което привлича инвестициите – без инвестиции няма икономика", подчерта още министър Божидар Лукарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай