Луд ли е Путин? Емоционални думи на Хр. Иванов

Не трябва да се допусне и други да тръгнат по неговия път

Луд ли е Путин? Емоционални думи на Хр. Иванов | StandartNews.com

Най-добрият сценарий за България и демократичния свят е Украйна да успее да устои на тази престъпна агресия и да я отблъсне. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред БНТ.

“Това е най-краткият път към мира. Ако допуснем тази агресия на Путин да се окаже реалистичен политически път, ако даде някакъв плод, това ще означава, че много други ще бъдат изкушени да тръгнат по него. Затова е толкова важно да говорим с един глас по всички теми с нашите съюзници в НАТО и ЕС.

Важно е да окажем пълна подкрепа на украинците в тяхната борба. Защото това е борба да устоим всички заедно на тази агресия”, заяви той в предаването “Още от деня”.Според него България и светът се намират в радикално променена ситуация, в която Путиновият режим е във война с целия международен ред и изисква адаптация."

Тя е пълна с непредсказуемост, но не е и рационална. Това е война, която вероятно има сценарий да ескалира и като интензивност, и като време, и като щети върху гражданското население, и като проекция на други територии, като Молдова, някои от огнищата на Западните Балкани, включително и на наша територия чрез хибридни инструменти, които Путинова Русия употребява добре”, добави той.

Съпредседателят на “Демократична България” подчерта, че службите трябва да адаптират аналитичната картина по оценка на действията на Путин.”Това не са действия на луд човек. Това е друга рационалност.

Тя е различна от рационалността, в която сме свикнали да разсъждаваме, че винаги мирът и икономическото развитие са приоритет. Имаме си работа с хищник, който говори на езика на бруталната сила, на свършените факти, на лъжата. И трябва да се адаптираме към този подход”, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай