Ловът продължава! Министър подгови Велико Желев със скенер

Проблемите са при изграждането на 7-ми и 8-ми лот на АМ "Хемус"

Ловът продължава! Министър подгови Велико Желев със скенер | StandartNews.com

Преследването на злоупотребите с пътища и спестяването на асфалт продължава. Регионалният министър Иван Шишков, който здраво е подгонил крупния строителен предприемач Велико Желев, обяви, че със скенер ще проверява работата му.

„Днешната пресконференция на председателя на УС „Хидрострой” Велико Желев показа на обществото до къде е стигнал първи лот на АМ „Хемус”. Там ние като държава имаме най-малки притеснения за дадените аванси. Надявам се той да бъде завършен до края на годината". Това заяви строителният министър Иван Шишков в „Интервюто в Новините на NOVA“.

Той обясни, че със скенер ще провери пътя. „Не си представяйте, че ще надупчат цялата Северната скоростна тангента, само това оставаше”, обясни Шишков.

Проблемите са при изграждането на 7-ми и 8-ми лот на АМ „Хемус”, обясни регионалният министър. „По времето, когато са давани авансите, е имало идея за трасе. Сега правим нови проектни проучвания за трасе. Всички изпадаме в капана, че желанието беше по-голямо от възможностите – голямо желание за плащане и малки възможности за строителство. Този дисбаланс се връща и към фирмите, и към цялата държава”, каза Шишков.

Според него фирмите трябва да си изработят аванса, който са получили при старите цени. „Трябва да изработят целия аванс по цени за времето, когато са дадени. За съжаление, накрая губещите ще се окаже строителния бранш. Големият проблем е начина, по който е възлагано и е извършено цялото строителство”, обясни регионалният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай