Кунева начело на ДБГ до септември

Кунева начело на ДБГ до септември  | StandartNews.com

София. Меглена Кунева ще бъде лидер на „Движение България на гражданите" до месец септември. Това стана ясно от Петър Николов, член на Националния съвет в оставка на „Движение България на гражданите". Той съобщи пред БГНЕС, че през септември ще има избор за ново ръководство, нов Национален съвет и нов председател на партията.

"След изборите Националният съвет на „Движение България на гражданите" подаде оставка и през последните две седмици правим активен анализ на това какво се случи и как се стигна до тук. Ние не чухме достатъчно гласовете на хората от структурите на ДБГ, на хората от страната", коментира Николов. И уточни, че ще има промени в устава на партията, които да дадат реални права на регионалните структури на ДБГ и те да могат да участват при взимането на решения.

Николов уточни, че секретарят на партията Людмила Елкова вече не е част от нея. Миналата седмица Елкова е информирала членовете на съвета, че преговарят с нея да стане заместник-министър на финансите в новия кабинет. "Ние я помолихме да напусне партията, тя вече не е член на движението", каза Николов и обясни, че не е редно да подпомагат с експерти "правителство на лъжата и подмяната".

Миналата седмица „Движение България на гражданите" се обявиха за опозиция на кабинета "Орешарски". Те са против промените в Закона за ДАНС, с които ГДБОП се изважда от МВР и прехвърля към ДАНС, както и връщане на режима на пушене в закрити пространства.

"Не може да не сме опозиция на правителството на Пламен Орешарски, защото то е правителство, което започва мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ „Белене" - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка подкрепена за първи път в световната
история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата". Това заяви на пресконференцията Прошко Прошков, член на Националния съвет на "Движение България на гражданите".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай