Красимир Стефанов напуска ГЕРБ

Красимир Стефанов напуска ГЕРБ | StandartNews.com

София. Депутатът от ГЕРБ Красимир Стефанов е подал заявление за напускане на парламентарната група на партията в деловодството на Народното събрание. По-рано сутринта лидерът на „България без цензура" Николай Бареков съобщи в блога си за напускането му и че става независим депутатат.

 

„Преди няколко дни прогнозирах, че икономическият екип на Борисов се разпада, и това потвърждава думите ми", казва Бареков.

 

„Познавам г-н Стефанов и съм убеден, че причините за действията му са морални", пише още лидерът на „България без цензура".

 

Бившият шеф на НАП е коментирал неофициално, че ако Цветан Цветанов остане заместник в ГЕРБ, ще напусне парламентарната група. В парламента Цветанов, който след конгреса на партията остана зам.-председател, каза, че не знае какви са мотивите на Стефанов и че решението му донякъде го е изненадало.

 

От отлично информирани източници „Стандарт" научи, че още един депутат на Бойко Борисов се очаква да хвърли оставка тези дни, но с решение да излезе от парламента, както в петък направи бившият зам.- министър от кабинета „Борисов" Владислав Горанов.

 

От групата на ГЕРБ вече излязоха Йоана Кирова, Георги Марков и Светлин Танчев. Дамата напусна парламента, а двамата й колеги се обявиха за независими. Стефанов ще бъде третият независим народен представител, излязъл от ПГ на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай