Неделя,

Кой сваля правителството? Говори Радомир Чолаков

От: Стандарт -
6772
Кой сваля правителството? Говори Радомир Чолаков
A
A
A

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Тактическият интерес на ГЕРБ беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. „Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни”, запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една „невъзможна коалиция. „ Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството”, коментира Радомир Чолаков.

„Това, че ГЕРБ е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБ. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата”, посочи още той.

„Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства”, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: „В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно”.

„Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха”, отбеляза Чолаков.

Относно това кого биха подкрепили за председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев, той посочи: „В момента НС трябва формално да излъчи председател, за да има парламентът такъв, но този председател няма да има работа за повече от 2-3 седмици. Моята политическа логика е, че ако ИТН издигнат кандидат за председател на НС, аз лично, бих го подкрепил. Какво ще реши ПГ е друг въпрос, споделям личното си мнение”.

На въпрос защо от партията бързат с вота на недоверие, той отговори: „Защото ПП пазаруват в момента народни представители. Това е нечувана политическа корупция. Такова нещо не се е случвало. Те го казаха. Един млад колега в Сара Загора каза „да, ние ще пазаруваме депутати”.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички