Ковачев възмутен от македонския президент

След изказването на президента на Северна Македония Стево Пендаровски

Ковачев възмутен от македонския президент | StandartNews.com

След изказването на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че „основоположник на позицията, че не съществува македонски народ и македонски език е Тодор Живков“ , депутатът Андрей Ковачев коментира, че нивото продължава да пада. Ковачев е евродепутат от ГЕРБ и един от най-големите радетели за евроатлантическата ингтерация на РС Македония.

„Браво на Пендаровски! Най-накрая разбрахме какво се е случило: Христо Татарчев, Гоце Делчев, Дамян Груев, братя Миладинови, Григор Пърличев и всички други възрожденци и революционери са се самоопределяли като българи, защото са следвали инструкциите на Тодор Живков. Същото така и Цар Самуил и синовете му са се писали “по род български” под натиска на “правешкият пътешественик във времето”, възмутено коментира Ковачев.

Пред местна телевизия Стево Пендаровски каза също: „Това на практика означава, че съвременната българска политика, правителството и опозицията са еднакви и не са излезли от матрицата на живковизма и на тяхната комунистическа историография.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай