Костов се появи, заговори за кодове и знаци

За пореден път се солидаризира с президента, този път за реакцията на сенаторите

Костов се появи, заговори за кодове и знаци | StandartNews.com

 

Иван Костов излезе от дебелата сянка в Драгалевци, за да даде рамо на градската десница в преизборната битка. Същото направи и на предишния вот, когато засили рейтинга на своите с поредица от литературни четения по страната на прясно завършената си книга за прехода. Сега хората му имат нужда от по-сериозна подкрепа след последните социологически прогнози, които отчитат спад на подкрепата за коалицията около Христо Иванов.

Поводът за появяването му в „Дарик“ бе остратата реакция на двама американски сенатори за корупцията у нас. След неубедителното представяне по темата на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов снощи в Панорама, днес Командира реши да изневери на себе си и даде обяснение не с цифри и факти, а с кодове и знаци.

Според него властта правела грешни интeрпрeтaции, зaщoтo нe пoзнaвaла кoдoвeтe. “Oбcтoятeлcтвoтo, чe прeдceдaтeлят нa външнaтa кoмиcия нa Ceнaтa нa CAЩ, дeмoкрaт, зacтaвa зaд oпрeдeлeнo изявлeниe и дo нeгo cтoи нaй-cтaршият ceнaтoр - рeпубликaнeц, гoвoри caмo eднo: Тoвa e мнoгo яceн и cилeн знaк към бългaрcкитe пoлитичecки cрeди и бългaрcкитe упрaвници. Нe e нaй-cилният знaк и нямa нуждa дa e пo-cилeн“, зaяви Кocтoв като по този начин за пореден път се солидаризира с президента.

Командира е убеден, че по въпроса не се е aнгaжирaл цeлият Сeнaт, защото щяла да стане „мнoгo нaтeгнaтa aтмocфeрaтa“. Ако двамата решат да отнесат становището във Външнaтa кoмиcия, „тoвa щe cтaнe рeзoлюция нa кoмиcиятa вeднaгa“, твърди Костов.

Малко  по-късно председателят на АБВ Румен Петков направи шокиращо изказване за полицейщината „по време на режима на Иван Костов“. Той разказа как е било подслушвано семейството му, но заедно с това заяви, че съществуват данни в архива на МВР как е подслушвано и американското посолство. На нарочна пресконференция в Плевен той каза, че това е ставало по времето, когато шеф на контраразнаването е бил Атанас Атанасов. Целта била да се информира предварително тогавашния премиер Костов какви са желанията на американците и той да им ги предложи още преди те да са ги поискали.

Петков заяви, че в понеделник неговата партия ще внесе питане до американския посланик Херо Мустафа дали това е лична позиция на двамата сенатори или изразява позицията на Сената и американското правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай