Костадинов каза кога са изборите

Коалицията, доколкото виждам, престана да съществува, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов каза кога са изборите | StandartNews.com

"Коалицията, доколкото виждам, престана да съществува. Не виждам какво повече бих могъл да коментирам от думите на Слави Трифонов, той беше категоричен - изтегля министрите и съответно тази коалиция вече не съществува в този формат". Това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ.

Костанидов смята, че наесен ще има нови избори.

"В това няма нищо лошо, нищо страшно. Смятам, че това ще бъде един облекчаващ етап от развитието на българската демокрация. Огромна част от българското общество няма доверие на този кабинет, както няма доверие и на това НС. Нормално е в една такава ситуация да се отиде на нови избори."

По думите на Костадинов Бойко Рашков е изключително добър министър на вътрешните работи и не трябва да бъде назначаван за председател на КПКОНПИ.

"Смятам, че беше излишно да се коментира негово име като шеф на КПКОНПИ, защото това е до някаква степен понижаване в длъжност. Смятам, че г-н Рашков е много по-полезен като министър на вътрешните работи, където доказа, че може да сгази определени престъпления срещу изборните права на гражданите, свързани с покупка и продажба на гласове. нещо, което досега никой не беше направил, не защото не можеше, а защото не искаше".

На този етап "Възраждане" няма да подкрепят актуализацията на  бюджета.

"Това, което видяхме до момента – предложенията на финансовото министерство за актуализацията на бюджета не ни мотивират да подкрепим този проект, в която и да било негова част, включително и за така наречените антиинфлационни мерки. Да не забравяме, че в крайна сметка инфлацията бе провокирана от политиката на самото правителство."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай