Константин Пенчев: Трябва реформа във всички сектори

Константин Пенчев: Трябва реформа във всички сектори  | StandartNews.com

София. „Необходима е реформа във всички сектори – енергетиката, здравеопазването, образованието, съдебната система. Това е работа на политиците. Не може да се очаква, че всички хора ще изпълняват задълженията си. Трябва да се направят такива правила, че и най-непочтените хора да са принудени да ги спазват". Това каза Константин Пенчев в предаването „Факторът Кошлуков" по ТВ 7.

„Трябваше да има правителство. Хубаво е, че това се случи. Нямам намерение да чакам 100 дни, няма да чакам и 2 дни, защото хората са на ръба. Още в първия ден на парламента внесох един доклад, свързан с борбата срещу монополите и положението на потребителите", коментира омбудсманът.

Пенчев обясни, че в доклада е описал най-важни стъпки за промяна на електроснабдяването, водоснабдяването и топлофикация. „Нещата сме ги говорили много пъти, надявам се този парламент да чуе гласа на гражданите", допълни омбудсманът.

Омбудсманът коментира, че държавата трябва да реши проблемите на хората с нова регулация, да работи съвместно с него, както и да се вслушва в гласа на народа. „Видях днес, че част от реформите, които готви Пламен Орешарски, са предложени от мен. Ако това са намеренията на новото правителство, те ще имат моята подкрепа. Новите министри започнаха много добре.", уточни Пенчев.

Пенчев алармира, че цената на тока трябва да бъде възможно най-евтина, да е по възможностите на българите. Той обясни, че е важно да се обърне внимание и на социалните помощи. „Тарифата трябва да е поносима. Призовавам да се поеме част от това бреме на хората. Необходим е конкретен подход, за да има справедливост", добави Пенчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай