Ключово изявление на Денков! Бъдещето на страната

Каква държава иска премиерът

Ключово изявление на Денков! Бъдещето на страната | StandartNews.com

Много важно изявление на премиера Николай Денков, свързано с бъдещето на страната.

Денков се срещна с представители на мониторинговата група на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (LIBE) в Европейския парламент. Пред тях той заяви, че стремежът на правителството е да направи България нормална европейска държава. 

Министър-председателят подчерта, че основните цели на българското правителството са приемането на страната ни в Шенген, Еврозоната и ОИСР. За целта са положени изключително много усилия.

Акад. Денков напомни, че Европейската комисия неотдавна прекрати наблюдението над България и Румъния чрез Механизма за сътрудничество и проверка. „Това е ясен сигнал за успеха на реформите в областта на върховенството на правото, които страната ни е извършила“, посочи премиерът. Той отбеляза приноса в този процес на авторитетни институции като Базелския институт, Европейската и Венецианската комисия.

Акад. Денков е оптимист, че до края на годината ще бъдат приети и промените в Конституцията, целящи по-голяма независимост на съдебната власт.

Делегацията на LIBЕ, начело с eвродепутата София ин'т Велд, е в България за срещи с представители на различни институции във връзка с върховенството на закона, борбата с корупцията и свободата на медиите, предаде Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай