Кирил Петков скочи на Борисов. Видя кражба между 2 и 4 сутринта

ПП се връща в парламента, готви панаири в пленарната зала

Кирил Петков скочи на Борисов. Видя кражба между 2 и 4 сутринта | StandartNews.com

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пак скочи на Бойко Борисов и ГЕРБ. Този път видя голяма кражба между 2 и 4 часа сутринта.

Петков даде интервю за Нова тв, за да заяви, че в сряда „Продължаваме промяната” се връща в пленарната зала, за да настоява Изборният кодекс да влезе в специална временна комисия. И да гроби опонентите си за намерението да върнат възможността за гласуване с хартиена бюлетина наравно с машините.

Има много по-важни теми на този етап от промените в Изборния кодекс, каза Петков и изрази удивление и съмнение защо това е обсъждано в малките часове на нощта от някои партии. 

"На дневен ред има много по-важни теми, като бюджетът, минималната работна заплата, данъчните кредити за младите семейства, политиката по пенсиите, а от всички тези приоритети БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да се занимават с Изборния кодекс. Какво му беше толкова?! Нали Борисов се хвали, че ни е бил с този Изборен кодекс. Трябва да решаваме на хората проблемите и въпросите, вместо да се занимаваме с Изборния кодекс. Те не само го слагат като приоритет, но и бързаха през цялото време, нарушиха правилника. Защо трябваше да го правят по нощите, а не го направиха в 3-4 заседания. Защо трябва когато българите спят, най-важните въпроси по Изборния кодекс да се решават между 2 и 4 сутринта. От какво се крият, какво искат да прикрият. Кой го прави това по тъмно, обикновено когато някой иска са открадне нещо", каза Петков.

По думите му това е бил един опит за кражба на демократичния вот на българите. 

"Те се опитаха да направят няколко неща през нощта. Първо, т.нар. машини бяха избрани от ЦИК, който беше с председател, човек от ГЕРБ по време на правителството на Борисов. И т.нар. машини на Мадуро всъщност са машините на Борисов. Затова аз и на протеста го казах - българският Мадуро е Борисов. Защо всички тези обсъждания трябва да се случват през нощта?! Това, което ние разбрахме, е, че те просто бързат и се готвят за едни избори, искат да ги откраднат, да има манипулации, да се върнат невалидните бюлетини и затова така среднощно правят тези упражнения", посочи съпредседателят на ПП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай