Кирил Петков проговори за ветото на Радев

"Ще направим втори кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете отново, каза още Петков

Кирил Петков проговори за ветото на Радев. 

"За нас промените в Конституцията са много важна победа. Затова ще огледаме закона още един път, за да сме сигурни, че не отлагаме прекалено дълго време част от промените в Конституцията". Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

„Доволен съм, че след първоначалните критики явно президентът е осъзнал колко е важна съдебната реформа в областта на Конституцията, и дори временното отлагане, което беше наложено с този закон, беше непоносимо за него. Това е една добра новина. От друга страна, ние ще направим втори кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете отново", допълва той. 

Петков коментира, че с наложеното вето върху промените в Конституцията президентът е разбрал, че: „промените са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила, което показва промяна в оценката на нашата работа“.

По другата актуална политическа тема – ротацията и постът на външен министър, Петков коментира: „Денков и Габриел са влезли в конструктивни дискусии и ще предадем топката към тях да решат. Очевидно работят добре като отбор. Когато има желание, има и начин. Оставаме дискусиите в техните ръце. Нашата позиция не се е променила, но нека конструктивните разговори да продължат между тях“, каза Петков и допълни, че ПП ще изпълни обещанието за ротация на 6 март, защото „хората искат стабилност, омръзнаха им политическите драми“.

„Всеки политик има задължението по-внимателно да се отнася към това и да не слага темата избори веднага на масата. Балансът на сегашното управление трябва да продължи. Прибързани решения не трябва да има, но от друга страна, небалансирани решения - също“, заяви Петков.

Той беше на посещение във Видинско. „Вярваме, че когато пътят Монтана – Видин бъде изграден, когато до края на годината и сухопътните ни граници се присъединят към Шенген, Видин ще бъде все по-проспериращо място. Просто отнема малко повече време, отколкото ни се иска, но виждам, че хората са готови за тази промяна“, каза Петков.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай