Понеделник,

Кирил Петков изброи греховете на Стефан Янев

От: СТАНДАРТ -
721
Кирил Петков изброи греховете на Стефан Янев
A
A
A

Мотивите са оставката на Стефан Янев са, че никой министър на това правителство няма право да прави собствена външна политика през фейсбук. Никой министър няма право да се чувства залог за стабилността на това правителство. Има коалиционен формат. И самодейни изказвания няма как да се търпят. Това заяви премиерът Кирил Петков в пленарната зала по време на извънредното заседание за смяна на военния министър. Той направи това в отговор на процедура от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който настоя преди парламентът да избора нов министър на отбраната, министър-председателят да съобщи мотивите за оставката на Стефан Янев. В последния момент тази сутрин Петков предложи на мястото на Стефан Янев да бъде избран Драгомир Заков, постоянен представител на България в НАТО.

Това правителство не може да бъде залог или по някакъв начин вкарано в условност на когото и да било. Имаме ясна коалиционна политика и всяка политика се решава в този формат, каза Петков.

Българското правителство очаква, когато има 3500 военнослужещи, загинали от едната страна и повече от другата, когато използваме специални автобуси, за да изведем българите от Украйна, това да се нарича война, а не операция или друга думичка. Ние трябва ясно да осъдим това, а не да се говорят смекчаващи думи, заяви още премиерът.

Българският интерес не е да се снижим, да  сме по-малки от тревата, това правителство както и досега ще работи на база на принципи, обясни Кирил Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички