Кирил Петков изброи греховете на Стефан Янев

Никой министър няма право да прави собствена външна политика през фейсбук, каза премиерът

Кирил Петков изброи греховете на Стефан Янев | StandartNews.com

Мотивите са оставката на Стефан Янев са, че никой министър на това правителство няма право да прави собствена външна политика през фейсбук. Никой министър няма право да се чувства залог за стабилността на това правителство. Има коалиционен формат. И самодейни изказвания няма как да се търпят. Това заяви премиерът Кирил Петков в пленарната зала по време на извънредното заседание за смяна на военния министър. Той направи това в отговор на процедура от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който настоя преди парламентът да избора нов министър на отбраната, министър-председателят да съобщи мотивите за оставката на Стефан Янев. В последния момент тази сутрин Петков предложи на мястото на Стефан Янев да бъде избран Драгомир Заков, постоянен представител на България в НАТО.

Това правителство не може да бъде залог или по някакъв начин вкарано в условност на когото и да било. Имаме ясна коалиционна политика и всяка политика се решава в този формат, каза Петков.

Българското правителство очаква, когато има 3500 военнослужещи, загинали от едната страна и повече от другата, когато използваме специални автобуси, за да изведем българите от Украйна, това да се нарича война, а не операция или друга думичка. Ние трябва ясно да осъдим това, а не да се говорят смекчаващи думи, заяви още премиерът.

Българският интерес не е да се снижим, да  сме по-малки от тревата, това правителство както и досега ще работи на база на принципи, обясни Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай