Понеделник,

Хасан Азис: Искаме здравен протокол за вота

От: СТАНДАРТ -
Хасан Азис: Искаме здравен протокол за вота
A
A
A

Настояваме за здравен протокол и процедура за вота, издадени от здравното министерство и ЦИК. Това заяви във Фейсбук зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. д-р Хасан Азис.

„Парламентарните избори ще се проведат на 4 април 2021 г. и на общините са им необходими процедура и здравен протокол, издаден от МЗ и ЦИК, за минималните санитарни и хигиенни изисквания към изборното помещение, изборните материали и членовете на СИК.

Както вече отправих своите предложения на консултациите при Президента и днес продължавам да поддържам тези искания”, обяви д-р Азис.

Ето какво още гласи позицията на инж. д-р Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, зам.-председател на Националното сдружение на общините и кмет на Кърджали:

Наистина бяхме и сме на първа линия в борбата с коронавируса. За мен лично общините се справиха може би най-добре от всички институции в борбата с пандемията.

И затова е важно да ни бъдат подсигурени здравен протокол и минимални санитарни изисквания за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

Трябва да има и здравен протокол, отново издаден от МЗ и ЦИК, за минималните изисквания при предаването и броенето на изборните материали, както и времето на престои на членовете на СИК в изборните помещения, през които ще преминат стотици и хиляди хора.

Очаквам да ни бъдат осигурени и качествени, отговарящи на международните изисквания лични предпазни средства за членовете на СИК.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички