Хасан Азис: Искаме здравен протокол за вота

Кметът на Кърджали със специално изявление за изборите

Хасан Азис: Искаме здравен протокол за вота | StandartNews.com

Настояваме за здравен протокол и процедура за вота, издадени от здравното министерство и ЦИК. Това заяви във Фейсбук зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. д-р Хасан Азис.

„Парламентарните избори ще се проведат на 4 април 2021 г. и на общините са им необходими процедура и здравен протокол, издаден от МЗ и ЦИК, за минималните санитарни и хигиенни изисквания към изборното помещение, изборните материали и членовете на СИК.

Както вече отправих своите предложения на консултациите при Президента и днес продължавам да поддържам тези искания”, обяви д-р Азис.

Ето какво още гласи позицията на инж. д-р Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, зам.-председател на Националното сдружение на общините и кмет на Кърджали:

Наистина бяхме и сме на първа линия в борбата с коронавируса. За мен лично общините се справиха може би най-добре от всички институции в борбата с пандемията.

И затова е важно да ни бъдат подсигурени здравен протокол и минимални санитарни изисквания за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

Трябва да има и здравен протокол, отново издаден от МЗ и ЦИК, за минималните изисквания при предаването и броенето на изборните материали, както и времето на престои на членовете на СИК в изборните помещения, през които ще преминат стотици и хиляди хора.

Очаквам да ни бъдат осигурени и качествени, отговарящи на международните изисквания лични предпазни средства за членовете на СИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай