Четвъртък,

Каримански посочи мерките на ИТН за справяне с енергийната криза

От: Стандарт -
Каримански посочи мерките на ИТН за справяне с енергийната криза
A
A
A

"Мисля, че тръгваме помъдрели и преоценили действията си в последните две Народни събрания. Смятаме, че имаме опит, който показва как можем да постигнем ефективната промяна, за която мечтаем от много дълго време", каза пред БНР Любомир Каримански от ИТН.

"Новият слоган на ИТН е "Държавата - това си ти" . Ние решихме и да бъдем много по-отворени към медиите сега в тази кампания, а и за в бъдеще.

Изборите 2 в 1 трябва да бъдат разграничени. Ние ще искаме да общуваме с останалите политически партии и ще намираме общ език. Мислим, че това бяха посланията на хората към нас от предишните два парламента. Но все пак тези разговори ще бъдат на основа програми и послания.Нашите най-важни въпроси са как да се справим с кризата в здравеопазването, която прераства в социална, икономическа и ментална криза. Както и кризата в енергетиката също трябва да се разрешава. Тук имаме конкретно предложение - да се променят правилата за търговия с електрическа енергия", посочи Каримански.

Във връзка с искането на ИТН да се въведе и електронно и дистанционно гласуване, Каримански смята, че и други партии биха ги подкрепили."За нас е важно в бъдеще да има методи, чрез които да се изолират корупционните модели в обществените поръчки и изобщо в публичния сектор.

ИТН пък смята, че хора с двойно гражданство трябва да могат в бъдеще да бъдат избирани на високи държавни длъжности. Но докато стане такава промяна, ние трябва да се придържаме към законодателството и Конституцията, иначе какъв знак даваме към хората?", попита още Любомир Каримански от ИТН.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички