Каракачанов: В Скопие имат шанс да се поправят

Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени, припомни вицепремиерът

Каракачанов: В Скопие имат шанс да се поправят | StandartNews.com

Политиците в Скопие имат шанс да се поправят, смята вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Лидерите на държавите от Европейския съюз не успяха да се договорят за започване на преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към Общността.

„Тъй като сме на военен празник, представете си, че чуха от Брюксел командата: „Свободно, поправи се“. Обаче, като ги виждам, не са разбрали за какво става дума“, коментира той след днешното си участие в церемонията по отбелязването на професионалния празник на силите за специални операции.

Каракачанов даде пример съвместната Историческа комисия между двете държава, която за последно заседаваше в югозападната ни съседка, но се прибра у нас без никакъв резултат. Според него македонските членове на комисията съвсем умишлено „тупат топката“ и „шикалкавят“ процеса. „Така няма да стане! Ако не са го разбрали, толкова по-лошо“, категоричен е вицепремиерът.

На въпрос има ли страната ни полезен ход в тази ситуация, Каракачанов отговори: „Как да няма полезен ход? Ние полезния ход го направихме с решението на Министерски съвет. Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени и сме определили срокове“.

„Не само България е преценила, че нещата не вървят така, както трябва в Скопие и Франция наложи своята позиция“, добави той.

Каракачанов отговори и на критиките към него заради средния пръст, който показа по време на телевизионно интервю, коментирайки казуса „Полфрийман“. „Аз показах какво е направил австралиецът като жест към цялото българско общество. Или не съм прав? При положение, че има становище на заместник-директорът на затвора, че затворникът на заслужава предсрочно освобождаване, съдът се съобразява не с експертизата на държавната институция, а с мнението на една „правозащитна“ организация“, смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай