Каракачанов мисли по предложението на Волен

Лидерът на ВМРО обясни, че премиерът е реагирал на оставката на Симеонов нормално

Каракачанов мисли по предложението на Волен | StandartNews.com

Продължавам да мисля творчески върху предложението на Волен Сидеров да подам оставка, решението ще кажа във вторник. Това каза вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за бТВ.

Във връзка с думите на Валери Симеонов и на Петър Петров към децата с увреждания и майките им, Каракачанов заяви: „Има една поговорка – език мой, враг мой. Като не можеш да се изразяваш като хората, по-добре да не го правиш. Важи към всеки един български граждани, който е решил да се занимава с обществена дейност и политика. Когато искаш да кажеш нещо и да бъдеш разбран правило, намери си правилните думи“.

Каракачанов обясни, че премиерът е реагирал на оставката на Симеонов нормално. „Попита го дали има идея която кой ще го замести. Нямаше, то и не е обсъждана. Не се опита да го разубеди, Симеонов си беше взел решението сам“, коментира Каракачанов.

На въпрос защо Симеонов се е обадил на него, а не на Волен Сидеров, Каракачанов поясни: „Спрях с ролята на синя каска, на помирител или буфер. Защо е потърсил мен, попитайте него. Може би, защото преди месец Волен Сидеров му поиска оставка, а аз го подкрепих тогава“.

Относно предложението на Сидеров оставка да подаде и Каракачанов, защото не е издържал теста, той заяви: „То е творческо предложение. Цяла нощ мислех върху него. Продължавам да мисля творчески. Коалиционните въпроси не е редно, дори да са дискретни, творчески, да ги обсъждаме пред медиите“. „Ще настоявам във вторник на коалиционен съвет да разгледаме това творческо предложение и ако прерасне в подобна идея, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката“, допълни Каракачанов.

На въпрос загубил ли е връзка с реалността, Красимир Каракачанов заяви: „Загубих я, вярно е, година и половина по 10 часа работа на ден, 35 хил. души в Министерство на отбраната, 25, от които с униформа, ниски заплати, стара техника, която ремонтираме успешно, 3 проекта за 3,5 млрд. за нови изтребители кораби. Нямам време за творчески разсъждения. Ако е по-творческо да си подам оставката, с най-голямо удоволствие бих го направил. Това време изяжда, изпива всичките ми емоции и свободно време“.

„Творчески ще продължа да разсъждавам до вторник, когато се надявам това него творческо предложение да бъде развито на коалиционен съвет. Във вторник ще кажа окончателното си решение“, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай