Каракачанов каза кога ще се прави следващия бюджет

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония

Каракачанов каза кога ще се прави следващия бюджет | StandartNews.com

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви в ефира на Би Ти Ви, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са в коалиция, колкото и те да не го наричат така. 

"Това е един безпринципен модел, който няма да доведе България до нищо добро. Това е едно мнозинство, което трябва да реши едни проблеми свързани с местните избори, защото тези избори са важни за партиите в тази коалиция. Те ще държат МВР, ще държат и другите структури, които трябва да гарантират честността на изборите. Ще упражнят този контрол, за да наслагат свои хора за кметове и общински съветници", заяви той.

По думите му управляващите били удобни и на външнополитически фактори заради войната в Украйна. „Когато тази война свърши, те ще станат излишни. Тази коалиция по интереси ще приключи, това време няма да е много далеч. Това ще е времето, когато ще се прави следващия бюджет“, каза Каракачанов.

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония.

„Това е коалицията, която още в миналия парламент направи националното предателство. Клякането пред така наречения план „Макрон“ е национално предателство. Видяхме последиците. Когато се съгласиш с брутален съсед, който не уважава историята и гражданите си с българско самосъзнание, когато клекнеш и се съгласиш на компромиси - продължаваш да правиш компромиси. Нито една европейска държава не би направила такъв компромис с националния си интерес“, категоричен бе Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай