Карадимов: Утре ще преизберат Нинова

В случай че се стигне до избор на временно изпълняващ длъжността председател на БСП, тогава социалистите ги чака катастрофална загуба на местния вот', заяви в заключение политическият анализатор

Карадимов: Утре ще преизберат Нинова | StandartNews.com

Не вярвам, че партийните субсидии ще паднат на 1 лев. Всъщност не ми се иска да вярвам, че ще падне на 1 лев. Искам да направя едно уточнение - не защитавам тезата субсидията да остане 11 лева. Защитавам тезата за разумна партийна субсидия, защото в тази сума не влизат само средствата за политическа дейност, но и средствата, необходими за провеждането на избори. Това заяви политическият анализатор Росен Карадимов в студиото на ''Панорама'' по БНТ. 

Той допълни, че промените по отношение на размера на субсидиите не се правят заради референдума на Слави Трифонов, а по-скоро заради предстоящия Конгрес на БСП. 

,,Премиерът Бойко Борисов направи сериозни заявки за реформи в ГЕРБ. Корнелия Ниновасъщо направи сериозна реформа в БСП и ако тя продължи успешно с нея, в един момент може да забележим, че двете основни политически партии придобиват нов облик, ново лице и тази система започва да функционира по нов начин'', сподели той. 

,,Конгресът на БСП в неделя ще препотвърди лидерството на Корнелия Нинова и аз се надявам това да се случи, защото тя е политическият лидер. Освен това тя разполага с огромна подкрепа в рамките на партията. Друга причина е, че предстоят най-важните избори за БСП за последните десет години. А и хората, които ще присъстват на този Конгрес, ще бъдат гръбнакът на партията по организацията на местните структури по време на изборие'', обясни Карадимов. 

,,В случай че се стигне до избор на временно изпълняващ длъжността председател на БСП, тогава социалистите ги чака катастрофална загуба на местния вот'', заяви в заключение политическият анализатор. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай