Карадайъ с послание за правата на човека. Силни думи

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани, каза лидерът на ДПС

Карадайъ с послание за правата на човека. Силни думи | StandartNews.com

10 декември ни напомня, че правата на човека не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден. Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Всяка година на 10 декември отбелязваме Всеобщата декларация за правата на човека, приета през 1948 г. от Общото събрание на ООН.

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани, категоричен бе Карадайъ.

Ето цялата позиция на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ:

Всяка година на 10 декември отбелязваме Всеобщата декларация за правата на човека, приета през 1948 г. от Общото събрание на ООН.

Правата на човека, свободата, демокрацията и принципите на правовата държава са фундаментът на ценностния съюз, в който България членува - ЕС. Те са от съществено значение за израстването на гражданското общество.

10 декември ни напомня, че правата на човека не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден. В същото време ни задължават с огромната отговорност да отстояваме законността и справедливостта.

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани. Те са не само неотменна част от човешкото достойнство, но и висша ценност на демокрацията, мира и сигурността и устойчивото развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай